Klima Alarm Ugens album på P4

klima-alarm.jpgDiverse kunstnere: ”Klimaalarm - Klimakrise nej tak!”

 Ugens album

I anledning af COP15-topmødet i København og som et velplaceret indspark i debatten om at redde kloden er en lang række danske kunstnere under mottoet ”Klimakrise nej tak!” gået sammen om at levere 12 nye sange til albummet ”Klimaalarm”, der udkommer 9. december.

Der er tale om en cd-udgivelse, der ikke er afgrænset af bestemte alders- og målgrupper. Således har mange forskellige, musikalske udtryk fundet vej til pladerillerne - den yngste bidrager er 18 år (Mike Sheridan) og den ældste er 71 (Povl Dissing).

Blandt andre bidragydere til ”Klimaalarm” er Kenneth Thordal, Thomas Buttenschøn, Sara Grabow, Rasmus Lyberth, Mikael K & Klondyke, Mouritz/Hørslev Projektet og Tamra Rosanes.

 

 

Initiativtager til det musikalske klima-projekt er organisationen Øko-net, som arbejder med at informere, oplyse, inspirere og skabe bred folkelig inddragelse og dialog omkring økologi, miljø og bæredygtig udvikling. Albummet er i første omgang tænkt som et debatindlæg, men skulle der komme et overskud fra cd-salget, skal det iflg. folkene bag projektet gå til arbejdet med folkeoplysning.

Kim Larsen har skrevet albummets åbningsnummer ”Venter på miraklet”, som Mats Ronander indspillede på svensk i 1996, men som først nu synges på dansk af Sara Grabow og Noah Rosanes. Desuden er der bidrag fra to store, nu afdøde danske digtere og tekstforfattere; Ebbe Kløvedal Reich står bag teksten til Henrik Strubes nye version af ”Fødelandssang”, som han med resten af hippiekollektivet No Name første gang indspillede i 1972. Desuden er en af Jan Toftlunds efterladte tekster “Da Moder jord var jomfru” indspillet af trioen Bænken Inc., der i musik og sang primært henvender sig til folket ”omkring bænken”, dem der ofte befinder sig nederst på den sociale rangstige. Musikken er skrevet af bandets sanger og guitarist Flemming Hjøllund, der i sin tid spillede med Jan Toftlund.

Læs mere

 

Albummet byder også på en ny fællessang ’En grøn fremtid i dag’, der fremføres af bl.a. Tamra Rosanes, Nanna Lüders Jensen og Ivan Pedersen, Xenia, Peter Busborg og Donna Cadogan. Sangen er en dansk oversættelse af Tamra Rosanes ’A Green Tomorrow Today’, der udkom tidligere på året.

1 kommentar so far
Leave a commentSkriv en kommentar
Linjer og afsnit brydes automatisk, e-mail-adresse vises aldrig. Tilladt HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

(påkrævet)

(påkrævet)


WP-SpamFree by Pole Position Marketing